utregs plekkie pleegzorg pleegkind pleeggezin pleegouder koos spoor030 logo

Utregs Plekkie zoekt mensen met een plekkie en warm hart die kinderen en andere gezinnen willen helpen. Utregs Plekkie is een samenwerking van twee Utrechtse jeugdhulporganisaties: KOOS Utrecht en Spoor030. Ook vier vrijwilligersorganisaties maken deel uit van Utregs Plekkie: MeeLeefGezinnen, Handje Helpen, Kamers met Aandacht en Home-Start.

We werken samen, omdat we zo meer mensen bereiken en geschikte Utregse Plekkies kunnen vinden. Een Utregs Plekkie dat klikt, dichtbij en passend voor het kind, is onze ambitie. Als we per vraag kunnen kiezen tussen vijf gezinnen, kunnen we echt gaan voor de allerbeste match. Maar daarvoor zijn dus veel Utregse Plekkies nodig…

Veel kinderen worden ook begeleid door specialistische jeugdzorg. Soms zijn vragen ook hun ouders om extra zorg. We volgen het Utrechts model en kijken altijd eerst naar de mogelijkheden nabij: bij het gezin thuis, in de wijk, in het eigen netwerk. Als blijkt dat een ander gezin het best de nodige ondersteuning kan bieden, dan gaan we op zoek naar het Utregse Plekkie met de fijnste klik. Opvoeden doe je altijd samen. En het liefst dicht bij elkaar, zodat het makkelijk is om elkaar te zien en er samen te zijn voor het kind.